JEROEN KEYMEULEN
conductor / guitarist

Tijdens intensieve studiejaren behaalde Jeroen aan het Lemmensinstituut drie Masterdiploma’s in de muziek aan het Leuvense Lemmensinstituut.

In 2005 studeerde hij met onderscheiding af bij Godelieve Monden voor klassieke gitaar en een jaar later behaalde hij met grote onderscheiding het Masterdiploma voor kamermuziek. Tijdens deze periode combineerde hij de opleiding met masterclasses bij Alexander Swete, Roland Broux en Denis Azabagic. Gedurende twee jaar vervolmaakte Jeroen zich dan in het gitaarspel aan het Maastrichtse conservatorium bij de Italiaanse topgitarist Carlo Marchione. Sindsdien bespeelt hij een concertgitaar van gitaarbouwer Theo Scharpach.

In 2012 behaalde hij met onderscheiding het Masterdiploma voor orkestdirectie bij Edmond Saveniers. Masterclasses voor orkestdirectie volgde hij oa. bij Alex Jimenez (USA).

Om zich verder te bekwamen in koordirectie volgde Jeroen verschillende masterclasses: in augustus 2015 werd hij geselecteerd voor de internationale masterclass "Music & Humanity" in Stockholm, waar hij les kreeg van Prof. Andre de Quadros (USA) en Lone Larsen (Denemarken). Daar mocht hij met het MSUC (Manado State University Choir) en Voces Nordicae werken. In juni 2017 was hij bij de 6 geselecteerden voor de masterclass bij Hervé Niquet, chef-dirigent van het Vlaams Radio Koor. In juli 2017 werd hij geselecteerd voor de masterclass Isa Allegra 2017, waar hij les kreeg van Prof. Markus Utz (docent in Génève) en Prof. Denis Rouger (docent in Stuttgart).

Sinds 2011 werd Jeroen aangesteld als chef-dirigent van het Gentse kamerkoor Vivente Voce, dat onder zijn leiding op de provinciale koortornooien van Oost-Vlaanderen in 2015 promoveerde naar eredivisie . Van 2011 tot 2013 dirigeerde hij ook het Oostendse dameskoor Camerata Ostendia. Sinds september 2015 nam hij het roer over bij Musica Nova in Boom, het koor dat destijds werd opgericht door Roger Leens. Sinds november 2016 werkt Jeroen ook als kapelmeester van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle-kerk in Mechelen, waar hij de leiding heeft over het volwassenenkoor Vokalis.

In november 2017 werkte hij voor de eerste keer als repetitor met het Vlaams Radio Koor.

Als dirigent voerde Jeroen al verschillende pareltjes uit uit de muziekliteratuur: Weihnachtsoratoium (J.S. Bach), Petite Messe Solennelle (G. Rossini), Requiem in d (W.A. Mozart), Dixit Dominus (G.F. Haendel), Gloria & Magnificat (A. Vivaldi), Gloria (J. Rutter), … Hij staat ook open voor verschillende genres en disciplines, waarbij ook een voorliefde voor de musicalliteratuur naar voor komt. Zo dirigeerde hij de musicals “The Wiz”, “Fame” en "Footloose", met voorstellingen in NTGent en de Capitool.

Naast deze artistieke activiteiten kiest Jeroen er uitdrukkelijk voor om jonge muzikanten op te leiden. Zo wordt hij steeds gevraagd voor muziekstages, zoals bvb. van Muzikamp vzw. Na 9 jaar lesgeven aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Oudenaarde werkte van hij september 2013 tot en met oktober 2015 als artistiek directeur muziek-woord van de Academie Wilrijk. In november 2015 werd hij aangesteld als directeur van de Academie Borgerhout. Sinds september 2018 nam Jeroen een meer overkoepelende functie op zich als netwerkdirecteur DKO in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

In augustus 2019 verliet hij het Stedelijk Onderwijs om directeur te worden van
Koor & Stem vzw.