JEROEN KEYMEULEN
conductor / guitarist

May 2019

SHREK - tastisch!

SHREK - tastisch !!

Met die leuze begon elke voorstelling op scène achter gesloten doek: samen staan we sterk, samen hebben we een heel jaar hard gewerkt, samen gaan we het beste van onszelf geven. En of dat we dat gedaan hebben!!

Het was een fantastisch weekend! Het was heerlijk om te zien hoe al die jonge gasten zich gesmeten hebben, hoe ze boven zichzelf uitgestegen zijn en hoeveel talent aanwezig was. Ik zei tijdens het weekend vaak "dit is voor hen zo'n fantastische ervaring, die ze nooit meer zullen vergeten".

Wel, ik draai het om: jullie hebben mij de ervaring van mijn leven gegeven!

Bedankt !!!

Directeur Koor & Stem

Vandaag was het dan het moment om het officieel aan te kondigen: vanaf augustus word ik directeur van Koor & Stem vzw. Dit is in opvolging van Koenraad De Meulder, die directeur werd van de World Choir Games, die in 2020 naar Vlaanderen komen.

Reeds als 10-jarig knaapje zong ik in het kathedraalkoor van Gent, en eigenlijk ben ik sindsdien nooit meer gestopt met zingen. Zelfs toen ik klassieke gitaar ging studeren, bleef de liefde voor zingen en koorzingen bestaan. Zo mocht ik vaak meezingen met fantastische dirigenten Kurt Bikkembergs, Marc Michael De Smet, Hans Leenders.

Daarnaast voelde ik gaandeweg ook meer en meer de goesting om voor een groep te staan, en leiding te geven. Dat vertaalde zich in het aanvatten van een directie-opleiding, maar ook in het Deeltijds Kunstonderwijs koos ik resoluut voor een leidinggevende functie, eerst in Wilrijk, dan in Borgerhout. Het laatste jaar had ik zelfs de eer om dit te doen voor alle Antwerpse academies.

Liefde voor koorzang en ambitie om leiding te geven komen nu perfect samen in deze job!

Ik kijk er enorm naar uit om het team van Koor & Stem beter te leren kennen, en verder mee te bouwen aan de toekomst van deze fantastische organisatie!

Je kan meer lezen door
hier te klikken.