JEROEN KEYMEULEN
conductor / guitarist

March 2019

Drukke maand maart!

Afgelopen weekend stond de Engelse bard William Shakespeare in the spotlights.

Musica Nova bracht een volledig koorprogramma met muziek op teksten van Shakespeare, afgewisseld met muziek uit de tijd van Shakespeare. Hoofdbrok van de avond waren de Songs and Sonnets van George Shearing, begeleid op piano door Peter Jeurissen en op contrabas door Thomas Fiorini.

Het programma werd verder aangevuld met uitdagende muziek van Mäntyjärvi (Four Shakespeare Songs), enkele liederen van Matthew Harris, Paul Mealor ea.

Het was de eerste "echte" doop voor Musica Nova, met de nieuwe projectwerking - het smaakt naar meer!

Rossini - "Grande" Messe Solennelle

In 2013 bracht Vivente Voce voor een eerste keer de Petite Messe Solennelle. Het werk sloeg meteen aan bij de zangers van het koor, en ook bij het publiek. Als dirigent had ik toen ook een overweldigend gevoel na de uitvoering, waardoor ik het zeker wist: dit fenomenaal werk wil ik ooit nog eens brengen.

Op 16 maart 2019, 6 jaar later, was het dan zover.

Het werd opnieuw een geweldige muzikale ervaring, dankzij de prachtige instrumentale begeleiding door Kiyotaka Izumi, Polina Chernova en Wannes Vanderhoeven. Het koor werd ook bijgestaan door fantastische solisten Jolien De Gendt, Sandra Paelinck, Koen Vereertbrugghen en Simon Schmidt.

Het was een topavond!