JEROEN KEYMEULEN
conductor / guitarist

August 2018

Nieuw werkjaar!

Over de helft van augustus - dan beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe werkjaar weer volop!

De grootste verandering vanaf september is de de nieuwe job bij het Stedelijk Onderwijs. Na 5 jaar als directeur van Academie Wilrijk en later Academie Borgerhout zet ik een nieuwe stap, en word ik netwerkdirecteur DKO in het Stedelijk Onderwijs. Als netwerkdirecteur zal ik het beleidsvoerend vermogen van alle Antwerpse academies ondersteunen, de directies begeleiden en samen met hen de verdere toekomst uitstippelen van het Deeltijds Kunstonderwijs in Antwerpen. Daarnaast zal ik met het team van collega-netwerkdirecteurs de strategische beleidskeuzes van het Stedelijk Onderwijs verder vertalen over alle onderwijsniveaus heen.

Uiteraard is er ook een nieuw concertseizoen, met in de eerste helft ervan de grote klepper "The Armed Man: A Mass of Peace" van Karl Jenkins. Ter gelegenheid van 100 jaar einde WOI wordt dit monumentale werk opgevoerd met 5 koren (ca. 160 zangers) en groot symfonisch orkest (Mechels Kamerorkest, voorbereid door Tom Deneckere). De deelnemende koren zijn Vokalis (Mechelen), Cantate (olv. Tineke Verlooy - Aarschot), Musica Nova (Boom/Wilrijk), Salvocalee (olv. Wim Salvo - Mechelen) en het kathedraalkoor van Mechelen (olv. Johan Van Bouwelen - Mechelen). Uitvoeringen vinden plaats in Mechelen (11/11/18) en Aarschot (10/11/18).

Daarnaast zingt Vivente Voce nog mee met de Carmina Burana, een organisatie van het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest, dirigeer ik als gast 2 concerten met de Triton-singers uit Aartselaar en is het ook spannend uitkijken naar de nieuwe wind die door Musica Nova zal waaien.

Gooi er nog een nieuw musicalproject bij, met de voorbereiding van Shrek - The Musical, met leerlingen van Muziekschool Lochristi, en je weet: dit seizoen wordt veelbelovend, zoveel is zeker!