Tijdens intensieve studiejaren behaalde Jeroen aan het Lemmensinstituut drie Masterdiploma’s in de muziek aan het Leuvense Lemmensinstituut.

In 2005 studeerde hij met onderscheiding af bij Godelieve Monden voor
klassieke gitaar en een jaar later behaalde hij met grote onderscheiding het Masterdiploma voor kamermuziek. Tijdens deze periode combineerde hij de opleiding met masterclasses bij Alexander Swete, Roland Broux en Denis Azabagic. Gedurende twee jaar vervolmaakte Jeroen zich dan in het gitaarspel aan het Maastrichtse conservatorium bij de Italiaanse topgitarist Carlo Marchione. Sindsdien bespeelt hij een concertgitaar van gitaarbouwer Theo Scharpach.

In 2012 behaalde hij met onderscheiding het
Masterdiploma voor orkestdirectie bij Edmond Saveniers. Masterclasses voor orkestdirectie volgde hij oa. bij Alex Jimenez (USA).

Om zich verder te bekwamen in koordirectie volgde Jeroen verschillende masterclasses: in augustus 2015 werd hij geselecteerd voor de internationale masterclass "Music & Humanity" in Stockholm, waar hij les kreeg van
Prof. Andre de Quadros (USA) en Lone Larsen (Denemarken). Daar mocht hij met het MSUC (Manado State University Choir) en Voces Nordicae werken. In juni 2017 was hij bij de 6 geselecteerden voor de masterclass bij Hervé Niquet, chef-dirigent van het Vlaams Radio Koor. In juli 2017 werd hij geselecteerd voor de masterclass Isa Allegra 2017, waar hij les kreeg van Prof. Markus Utz (docent in Génève) en Prof. Denis Rouger (docent in Stuttgart).

Sinds 2011 werd Jeroen aangesteld als chef-dirigent van het Gentse kamerkoor
Vivente Voce, dat onder zijn leiding op de provinciale koortornooien van Oost-Vlaanderen in 2015 promoveerde naar eredivisie . Van 2011 tot 2013 dirigeerde hij ook het Oostendse dameskoor Camerata Ostendia. Sinds september 2015 nam hij het roer over bij Musica Nova in Boom, het koor dat destijds werd opgericht door Roger Leens. Sinds november 2016 werkt Jeroen ook als kapelmeester van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle-kerk in Mechelen, waar hij de leiding heeft over het volwassenenkoor Vokalis.

In november 2017 zal hij voor de eerste keer het Vlaams Radio Koor voorbereiden op één van haar producties.

Als dirigent dirigeerde Jeroen al verschillende pareltjes uit de muziekliteratuur: Weihnachtsoratoium (J.S. Bach), Petite Messe Solennelle (G. Rossini), Requiem in d (W.A. Mozart), Dixit Dominus (G.F. Haendel), Gloria & Magnificat (A. Vivaldi), Gloria (J. Rutter), … Jeroen wil zich als dirigent bewegen doorheen verschillende genres en disciplines, waarbij ook een voorliefde voor de musicalliteratuur naar voor komt. Zo dirigeerde hij de musicals “The Wiz”, “Fame” en "Footloose", met voorstellingen in NTGent en de Capitool.

Naast deze artistieke activiteiten kiest Jeroen er uitdrukkelijk voor om jonge muzikanten op te leiden. Zo wordt hij steeds gevraagd voor muziekstages, zoals bvb. van Muzikamp vzw. Gedurende 9 jaar was hij ook fulltime aan de slag in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Oudenaarde.

Van september 2013 tot en met oktober 2015 was Jeroen artistiek-pedagogisch directeur muziek-woord van de
Academie Wilrijk. Sinds november 2015 werd hij aangesteld als directeur van de Academie Borgerhout.